Antunovo v Marofu

Koncertom klapa Kampanel i Marof sinoć je okončan prvi dan obilježavanja Dana Grada Novog Marofa. Unatoč lošem vremenu u večernjim satima Novomarofčani su se u lijepom broju okupili ispred glavne pozornice i feštali uz klapsku pjesmu. Bio je to pravi završetak dana bogatog programom.

A sve je započelo u jutarnjim satima 1. Sajmom sigurnosti i prevencije u Novom Marofu koji je okupio više od 1.000 osnovnoškolaca i mališana vrtićkog uzrasta. Osim Sajma organizirani su i drugi sadržaji za najmlađe poput „Dječjeg kutka“ u sklopu kojeg je održana Gradionica te ljetno dječje kino.

Oni nešto stariji, posebno ljubitelji dobre hrane, došli su na svoje, kada su Športsko ribolovno društvo i Udruga Pinta na terasi Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ pripremali riblje specijalitete i upriličili degustaciju vina. Večernji dio bio je rezerviran za već spomenuti nastup klapa Kampanel i Marof, ali i povratak u 80-te kroz „Sastanak u traperu“.

– „Sastanku u traperu“ ide sva tri dana. Prošle godine odlično je prihvaćen, a interes je velik i ove godine. Posebno će biti u subotu, s glavnim dijelom programa koji će obuhvatiti razgovore s ljudima koji su nosili to vrijeme 80-ih, podsjetnik na traper i Levi’s koji je uvijek bio prisutan u Novom Marofu. Motiv nam je bio da to povežemo s glazbom tog vremena, uz podsjećanje na open air koncert ’81 kada su dovedeni Parni valjak, Aerodrom, Drugi način. U glazbenom su dijelu u petak nastupili Vrulja i Dr. Vinko & The Milicija, a u subotu će to biti jamIT s rockom 80-ih – rekla je voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić i dodala da su najzadovoljniji djecom koje je u petak na programima bilo u velikom broju i koja su bila najzahvalnija publika.

Subota je u Novom Marofu rezervirana za brojne zabavne i sportske te sadržaje za mlade. Za najmlađe će biti organiziran dječji disco, „Šarene palačinke“ i „Retroigraonica“, a na kraju dana ljetno kino. Obrtnici će se od jutra družiti uz „Obrtnički kotlić“, a oni željni vrhunskog gastronomskog doživljaja od 17 sati pozvani su na degustaciju jela i vina u organizaciji Udruge Pinta, Lovačkog društva Vepar i SK Termika na terasi Kulturnog centra. Veliku pažnju sigurno će privući „Utrka u štiklama“ čiji je start u 18 sati. Središnji dio večernjih događanja je koncert Ivana Zaka na pozornici od 21.30.

podijeli: