Nagrade učenicima i mentorima

Grad Novi Marof i ove godine nagrađuje učenike i mentore osnovnih škola i srednje škole za uspjehe na međunarodnim, državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima, smotrama i susretima.

Zaključkom gradonačelnika u Osnovnoj školi Novi Marof nagrađuje se 51 učenik iz nastavnih predmeta, 12 sportskih ekipa i 13 mentora, u Osnovnoj školi Podrute jedan učenik i jedan mentor, u osnovnom glazbenom obrazovanju OŠ Novi Marof 16 učenika i 10 mentora, u Srednjoj školi Novi Marof 10 učenika i dva mentora te u Osnovnoj školi Sidonije Rubido-Erdödy u Gornjoj Rijeci devet učenika i pet mentora. Za novčane nagrade te za 176 knjiga kao poklona nagrađenim učenicima, iz gradskog je proračuna izdvojeno 52.400 kuna.

Svečanost podjele nagrada učenicima i mentorima u srijedu je održana u Osnovnoj školi Novi Marof. Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, istaknuo je da je ovo tradicionalna gesta gradske uprave.

– Čestitam svima koji su postigli uspjeh na natjecanjima i mentorima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i radili s talentiranom djecom. S obzirom da prije nismo imali nagrade za sportaše, ispravili smo tu malu nepravdu tako da sada sva djeca dobivaju nagrade. I to djeca iz svih škola na području Grada Novog Marofa kao i drugih županija jer djeca s područja Novog Marofa idu i u školu u Gornjoj Rijeci – rekao je gradonačelnik Jenkač te dodao da se unazad dvije godine, osim financijskih nagrada, daje i „opipljiv znak pažnje – knjige s posvetom, koja ostaje kao uspomena“.

Jenkač je podsjetio da Grad Novi Marof odlično surađuje sa školama po pitanju produženog boravka, škole plivanja, školske kuhinje, plaćanja ekskurzija za one koji to ne mogu, školskih športskih klubovi.

Na nagradama je zahvalio ravnatelj Osnovne škole Novi Marof Anđelko Bošnjak.

– Mi smo se ove, kao i zadnjih nekoliko godina, uspješno natjecali na svim razinama, školskom, županijskom, državnom, i postigli dobre rezultat iz više nastavnih predmeta, a posebno u atletici gdje su i cure i dečki peti u Hrvatskoj. Zahvaljujem Gradu što podržava rad škole i nagrađuje učenike i učitelje – kazao je ravnatelj Bošnjak.

Gradonačelnik Jenkač dodatno je naglasio da su vidljivi pomaci u suradnji sa školama, ne samo u materijalnom smislu, u obnovi škola, već i u evidentnim uspjesima učenika. Također je najavio da će od nove školske godine biti osigurane besplatne knjige za sve koji upišu Srednju školu Novi Marof.

podijeli: