POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Primjena od: 6. lipnja 2019. godine

(Posljednja izmjena: 6. lipnja 2019. godine)

Ova pravila privatnosti objašnjava kako aplikacija @NoviMarof (dalje u tekstu: mobilna aplikacija) i službene internetske stranice https://www.novi-marof.hr/novi-marof-smart-city/ (dalje u tekstu: web mjesto) obrađuje vaše osobne podatke. Web mjesto i mobilna aplikacija je usmjerena na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Politika se odnosi na sve korisnike web mjesta i mobilne aplikacije.

Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo Vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

Uporabom web mjesta i/ili mobilne aplikacije korisnik potvrđuje da shvaća, prihvaća i suglasan je sa svim odredbama ove politike zaštite privatnosti i osobnih podataka.

Politika se u svakom trenutku može promijeniti ili dopuniti bez upozorenja ili obavijesti. Uporabom web mjesta i/ili mobilne aplikacije nakon promjene ove politike korisnik potvrđuje da je suglasan s promjenama.

Grad Novi Marof izradio je mobilnu aplikaciju “@NoviMarof” kao besplatnu aplikaciju. Ovu uslugu pruža Grad Novi Marof bez naplaćivanja te ju takvu daje na korištenje korisnicima.

Ova stranica je namijenjena informiranju korisnika o našim policama o sakupljanju, korištenju te dijeljenju osobnih podataka ako korisnik odluči koristiti našu uslugu.

Ako koristite našu uslugu, prihvaćate sakupljanje te korištenje podataka vezano uz ovu policu o zaštiti privatnosti. Podaci koje sakupljamo koristit će se isključivo u pružanju i poboljšavanju ove usluge. Vaše podatke nećemo dijeliti ni u kojem drugom načinu osim u onom napisanom u Polici o Zaštiti Privatnosti.

1. Sakupljanje i Korištenje informacija

U svrhu boljeg korisničkog iskustva, dok koristite našu uslugu, postoji mogućnost sakupljanja osobnih informacija, uključujući, ali ne ograničeno na pristup Internetu. Podaci koje zahtijevamo će biti zadržani kod nas te korišteni kako je opisano u ovoj Polici o Zaštititi privatnosti.

Mobilna aplikacija koristi strane usluge koje mogu sakupljati informacije kako bi vas identificirali.

Poveznice na Policu o Zaštiti privatnosti strane usluge koju koristi aplikacija glase:

2. Zapisnik podataka

Želimo Vas informirati da kada koristite našu uslugu, u slučaju greške u aplikaciji sakupit ćemo podatke (kroz strane usluge) na vašem uređaju u obliku Zapisnika Podataka. Ovaj Zapisnik Podataka može uključivati informacije poput vaše Internet Protokol (“IP”) adrese, imena uređaja, verzije operacijskog sustava, konfiguracije vašeg uređaja tijekom korištenja naših usluga, te vrijeme i datum korištenja usluge, te ostale statistike.

3. Odredbe o sigurnosti

Prilikom slanja poruke, odnosno prijave problema, poslat ćete nam Vašu e-mail adresu i lokaciju prijave. Ove informacijevidljive su isključivo administratorima aplikacije i služe nam samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit. Nikad nećemo dati uvid u vašu e-mail adresu trećim stranama, osim u slučaju kad smo obvezni zakonom. Upisane e-mail adrese nikad se neće koristiti u svrhe koje nisu vezane uz mobilnu aplikaciju.

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti pravo na pristup, ispravak ili brisanje svojih osobnih podataka. To može učiniti slanjem ispunjenog obrasca na email adresu gdpr@novi-marof.hr. Po zahtjevu će se postupiti bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka. Zadržavamo pravo zatražiti dodatne informacije za identifikaciju ukoliko sa postojećim nećemo biti u mogućnosti nedvojbeno identificirati korisnika. Korisnik će o ishodu Zahtjeva biti povratno obaviješten.

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na email adresu gdpr@novi-marof.hr.

4. Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj web stranici i kako ste koristili različite dijelove naše web stranice radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste naše web stranice.

Kako bi održavali vašu web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnost budu na očekivanoj razini koristimo tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

5. Pružatelji usluga

Možemo koristiti usluge stranih tvrtki te pojedinaca iz sljedećih razloga:

  • Kako bismo pružili svoju uslugu;
  • Kako bi pružali uslugu u naše ime;
  • Kako bismo pružali usluge vezane uz pružanje usluge; ili
  • Kako bi nam pomogli u analiziranju svrha korištenja naših usluga.

Želimo informirati korisnike naših usluga da pružatelji stranih usluga mogu imati pristup vašim osobnim informacijama. Razlog jest prepuštanje vršenja ovih zadataka u naše ime. No, oni su obvezani ne objaviti ili koristiti podatke u bilo koje druge svrhe.

6. Poveznice na Druge Stranice

Ova usluga može sadržavati poveznice na druge stranice. Ako kliknete na vanjsku poveznicu bit ćete preusmjereni na tu stranicu. Dotične stranice mogu biti u vlasništvu drugih entiteta. Stoga Vas savjetujemo da provjerite Policu o Zaštiti Privatnosti prije posjećivanja tih stranica. Mi nemamo kontrolu te ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, police o zaštiti privatnosti ili praksi stranih stranica ili usluga.

7. Privatnost Djece

Ne sakupljamo osobne identifikacijske informacije djece ispod 13 godina. Ako saznamo da nam je dijete ispod 13 godina pružilo svoje osobne informacije, njih ćemo odmah obrisati s naših servera. Ako ste roditelj ili skrbnik te ste svjesni da je vaše dijete nama pružilo osobne informacije, molimo vas kontaktirajte nas kako bismo mogli poduzeti potrebne radnje.

8. Izmjene ove Police o Zaštiti Privatnosti

Zadržavamo mogućnost izmjene Police o Zaštiti Privatnosti. Stoga vas savjetujemo da posjetite te pregledate ovu stranicu povremeno kako biste vidjeli ima li promjena. O izmjeni Police o Zaštiti Privatnosti obavijestit ćemo vas na ovoj stranici. Izmjene se primjenjuju od vremena njihove objave na ovu stranicu.



UVJETI KORIŠTENJA

Mobilna aplikacija @NoviMarof je usluga koja omogućuje građanima Grada Novog Marofa jednostavnu prijavu, pregled i komentiranje komunalnih nepravilnosti i problema na administrativnom području Grada te zaprimanje povratnih informacija od Grada po pitanju rješavanja problema.

Što se može prijavljivati?

Usluga je primarno namijenjena za prijavu komunalnih problema i nepravilnosti koje je potrebno sanirati, na primjer:

  • Javne površine
  • Oštećenja javnoprometnih površina (kolnik, nogostup, pješačke zone)
  • Odlaganje otpada, glomazni otpad (divlji deponiji), neispravni spremnici
  • Onečišćenja ili oštećenja javnih zelenih površina
  • Voda i odvodnja, začepljeni slivnici
  • Neispravna prometna signalizacija, oštećenja na gradskim parkiralištima
  • Oštećenja opreme u gradskim parkovima, oštećenja opreme na gradskim igralištima
  • Neispravna javna rasvjeta, neispravni stupići i ograde
  • Oštećenja urbane opreme i uređaja
  • Oštećenja ili nedostatak natpisnih ploča

Što se ne može prijavljivati?

Usluga nije namijenjena rješavanju svih problema koji mogu mučiti građane, već za održavanje i povećanje kvalitete korištenja javnih gradskih površina i infrastrukture.

Aplikacija nije namijenjena rješavanju problema kao što su:

  • Problematično ponašanje pojedinaca
  • Nesporazumi sa susjedima ili skupinom ljudi
  • Bilo kakva hitna intervencija (npr. poplava u stanu)
  • Buka ili psi koji ometaju lavežom ili nemaju brnjicu
  • Požari, zagađenja zraka i vode
  • Žalbe na rad bilo kojih tijela javne uprave
  • Bespravna gradnja
  • Divljanje po cestama
  • Konzumiranje droga, javna opijanja, nasilje nad životinjama

Nadležna tijela (policija, hitna medicinska služba, vatrogasci i sl.) imaju izravne linije na koje im se uvijek možete obratiti.

Kako se prijavljeni problemi rješavaju?

Prijavljene probleme obrađuju stručne službe Grada Novog Marofa i rješavaju ih u najkraćem mogućem roku ili prosljeđuju naloge za izvedbu radova vanjskim službama (Hrvatskim cestama, Županijskoj upravi za ceste, HEP-u, Hrvatskim vodama, Novokomu...).



PRAVILA PONAŠANJA U KOMUNICIRANJU

Aplikacija @NoviMarof namijenjena je za prijavu komunalnih problema i nepravilnosti koje je potrebno sanirati. Molimo Vas da aplikaciju ne koristite u svrhe kao što su:

Zlonamjerne i prijevarne prakse

Ne prenosite viruse, zlonamjerni softver ni bilo koji drugi zlonamjerni ili destruktivni kôd.

Govor mržnje

Govor mržnje je sadržaj kojim se potiče ili odobrava mržnja prema pojedincima ili grupama ili ih se pak omalovažava na temelju rase ili etničkog podrijetla, vjere, invaliditeta, dobi, nacionalnosti, veteranskog statusa, seksualne orijentacije, spola, rodnog identiteta ili nekih drugih karakteristika povezanih sa sustavnom diskriminacijom ili marginalizacijom.

Uznemiravanje, zlostavljanje i zastrašivanje

Nemojte se upuštati u uznemiravanje, zlostavljanje. Imajte na umu i da je uznemirivanje na internetu na mnogim područjima zakonom zabranjeno i može imati ozbiljne posljedice u stvarnom životu i za počinitelja i za žrtvu.

Osobni i povjerljivi podaci

Nemojte objavljivati fotografije koje sadrže osobe, posebice maloljetnike.

Neželjena pošta

Nemojte slati neželjeni sadržaj, uključujući neželjeni promotivni ili komercijalni sadržaj.

Zatrpavanje porukama

Svaki prijavljeni događaj provjeravamo i dostavljamo Vam povratnu poruku o statusu i mogućem rješenju problema. Nije potrbno ponavljati prijave istih problema.

Seksualno eksplicitan materijal

Nemojte distribuirati seksualno eksplicitne ni pornografske materijale.

Nasilje

Nije u redu objavljivati sadržaj s nasiljem ili krvavim prizorima čija je primarna namjena šokiranje, senzacionalizam ili vrijeđanje.

Lažno predstavljanje i navođenje netočnih činjenica

Nemojte upotrebljavati naše usluge da biste obmanjivali, zavaravali ili zbunjivali lažnim predstavljanjem i navođenjem netočnih činjenica.

Neovlašteni pristup računu

Ne pristupajte računu nekog drugog korisnika bez njegova dopuštenja.

Upotreba više računa

Nemojte izrađivati ni upotrebljavati više računa da biste izbjegli pravila, zaobišli blokade ili na koji drugi način prekoračili ograničenja za vaš račun.

U slučaju kršenja pravila ponašanja bit ćemo prisiljeni onemogućiti Vaš korisnički račun i daljnje korištenje aplikacije s prijavljenog korisničkog računa.